Üdvözlünk a Donola PárkapcsolatMentor blogon!
2020. június 01. írta: Donola PárkapcsolatMentor

Üdvözlünk a Donola PárkapcsolatMentor blogon!

Hogyan javíts azonnal a párkapcsolatodon?

Örülök, hogy itt vagy és olvasod a blogot. Ez azt jelenti, hogy szeretsz olvasni és informálódni.

A blog azért jött létre, hogy hasznos párkapcsolati és emberi kapcsolatainkra jellemző konfliktusokat, problémákat fel tudd ismerni és hatékonyan tenni is tudj ezek ellen. Írni fogok módszerekről, hasznos gyakorlatokról és valóban működő megoldásokról. 

Zéró rizsa, helyette inkább egyszerűen fogyasztható, azonnal használható tartalom.

 

Csapjunk is bele! 

 

Miért jó ez neked? 

 

Elolvasod a cikkeket, okulsz belőle, átgondolod,

megvalósítod (!! ez a legfontosabb lépés !!)

és javul a párkapcsolatod és az emberi kapcsolataid. 

 

Egyszerű? Egyszerű!

Könnyű? Nem igazán.

Munkát kell beletenni? Igen, mint mindenbe, ha azt akarod, hogy jó legyen.

Melós, de az eredmények kárpótolnak.

Csodálkozva és elismeréssel fognak kérdezgetni a barátaid, ismerőseid, áruld el mi a titkod, hogyan működhet ilyen jól a párkapcsolatod. 

couple-embraces.jpg

A tények:

  • A férfiak nagy százaléka azt utálja a legjobban, ha a nők letolják őket és zsörtölődnek, miközben ők elismerésre és elfogadásra vágynak.
  • A nők nagy része figyelmességre vágyik, hogy vegyék észre az erőfeszítéseiket és ezt ki is fejezze feléjük a társuk.

 

Mi a megoldás?

 

Férfiként

Hogyan lehetsz figyelmes úgy, hogy a társad is értékelje?

Rém egyszerű dolgod van. Kérdezd meg a párodtól, hogy "Miből érzed, hogy figyelmes vagyok Veled? Sorolj fel kérlek 10-15 olyan dolgot, mivel nem vagyok gondolatolvasó, és örömmel teljesítem, hogy érezd a figyelmességem?" 

Jegyezd meg vagy írd fel a listát és naponta teljesíts 1-et róla. Mindennap. Legyél tudatosan figyelmes.

Fontos hozzátenni, hogy a nők nem hobbiból panaszkodnak, zsörtölődnek, hanem, mert tenni akarnak a kapcsolatért, mert még fontos vagy nekik, csak a megfelelő eszközt nem találják a megoldásra. Ha elhallgat a párod és közönyössé válik, akkor már késő aggódnod. Ne dugd homokba a fejed, mert a probléma magától nem fog megoldódni!

 

Nőként

Hogyan éreztesd az elfogadást és elismerést a párod felé?

Még ha haragszol is a párodra, attól még elismerheted a képességeit, ami nem tűnik könnyűnek és nem is fog menni talán elsőre, de ha hosszú távra tervezel, akkor a jóindulat és a szeretet kimutatása nem szabad, hogy indulatfüggő legyen. Persze ne akkor "dicsérgesd" mikor mérges vagy, de biztosan adódik olyan része a napnak, amikor ezt figyelembe tudod venni. Naponta 1 alkalommal fejezd ki az elismerésed a párod felé.

Mindenki jó valamiben (tevékenység, kitartás, férfiasság, valamilyen eredmény...stb) és ezt ki lehet emelni időként és elismerően lehet nyilatkozni róla. 

 

Hangsúlyoznám,  hogy a fenti tanácsok csak akkor működnek, ha nem elnyomott az egyik fél. Ha kissé vagy nagyon alárendelt valamelyik fél akkor ott másban szükséges a változás. Bántalmazás esetén, ami magában foglalja a szóbeli lekezelést, gúnyolódást, szándékos fájdalomokozást, verbális vagy fizikai agressziót, ott ez a módszer nem elég és szakember segítségére van szükség.

Jó olvasást és fejlődést!

Szeretettel:

Donola

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://donolaparkapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr2915734278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása